#SonyAlphaPortrait Instagram Photo Contest

Конкурс за портретна снимка в Instagram с фотоапарат Sony α Series

Sony Europe Limited организира конкурс за портретна снимка в Instagram за потребителите на фотоапарати Sony α Series в следните държави: Германия, Обединеното кралство, Франция, Италия, Испания, Нидерландия, Швейцария, Полша, Норвегия, Австрия, Швеция, Белгия, Дания, Финландия, Гърция, Румъния, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Португалия, България, Ирландия, Люксембург, Чешка република , Словакия, и Турция.

Участвайте в този конкурс, като споделите своите снимки в Instagram. В конкурса могат да участват снимки, публикувани в Instagram от 14 юни 2018 г. до 16 август 2018 г.

Изпратените снимки ще бъдат оценени въз основа на нивото на творчество, оригиналност и визуално/емоционално въздействие на изображението, а победителите ще бъдат обявени в уебсайтовете и каналите в социалните мрежи на Sony Group.

Спечелилите снимки, избрани в Европа, също така ще бъдат включени в световен конкурс и световните победители ще бъдат избрани измежду снимки, изпратени от цял свят.

Изпратете Вашите снимки, за да имате възможност да спечелите фантастични награди!

Вижте цялостните общи условия по-долу.

Записване в конкурса

1)	Последвайте акаунта '@Sony.Alpha_photocontest' в Instagram 2)	Публикувайте Вашите снимки в Instagram с хаштаговете за записване, посочени по-долу, за да участвате в конкурса

Тема

Портретна фотография

Съвети за заснемане на вълнуващи портрети

Открийте силата на AF върху очи

Режимът "AF върху очи"* на фотоапаратите Sony α Series предлага мигновено, ефективно разпознаване и проследяване на очите дори при заснемане на портрет, докато обектът се движи. Режимът фокусира и проследява окото с голяма прецизност и бързина дори когато обектът е в движение, гледа надолу или настрани или е осветен в контражур. Режимът "AF върху очи" не просто открива окото, за да настрои фокуса, но и го задържа, докато камерата и обектът се движат и докато снимате с висока кадрова честота. Възможността да заключите и задържите фокуса върху окото по този начин променя начина, по който снимате. Какъв по-добър момент да използвате тази чудесна функция!

* За да откриете модели фотоапарати, които поддържат пълната функционалност на режима "AF върху очи", щракнете тук.

Eye AF

Хаштагове за записване

Публикувайте снимките си в Instagram със следните хаштагове, за да участвате в конкурса:

1. #SonyAlphaPortrait
2. #country_ILC (трябва да се попълни с държавата, в която пребивавате, с помощта на списъка по-долу)
3. #име на модел (напр. #A7RM3, #A6000, #A9)

Списък с валидни хаштагове за държава:

Обединеното кралство: #UK_ILC
Ирландия: #IE_ILC
Германия: #DE_ILC
Франция: #FR_ILC
Швейцария: #CH_ILC
Австрия: #AT_ILC
Белгия: #BE_ILC
Нидерландия: #NL_ILC
Италия: #IT_ILC
Испания: #ES_ILC
Португалия: #PT_ILC
Дания: #DK_ILC
Норвегия: #NO_ILC
Швеция: #SE_ILC
Финландия: #FI_ILC
Полша: #PL_ILC
Люксембург: #LUX_ILC
Чешка република: #CZ_ILC
Словакия: #SK_ILC
Унгария: #HU_ILC
Турция: #TR_ILC
Естония: #EE_ILC
Литва: #LT_ILC
Латвия: #LV_ILC
България: #BG_ILC
Гърция: #GR_ILC
Румъния: #RO_ILC

(напр. #SonyAlphaPortrait #UK_ILC #A7RM3)

Информация за записване

Период на конкурса

От 14 юни 2018 г.
до
полунощ (CET) на 16 август 2018 г.

Процедури на конкурса

Стъпка 1. Участие в конкурса

Трябва да прочетете всички общи условия, преди да се включите в конкурса – включването Ви в конкурса ще се счита за приемане на общите условия от Ваша страна. Изпълнете стъпките под "Записване в конкурса" до полунощ (CET) на 16 август 2018 г.

Стъпка 2. Връзка с избраните участници

Връзка с избраните участници ще бъде осъществена чрез Instagram Direct от акаунта "@Sony.Alpha_photocontest" в Instagram до края на август 2018 г., като те ще бъдат помолени да изпратят снимките си с оригиналните EXIF данни в рамките на посочения период.
* Липсата на отговор в рамките на 5 дни от датата, на която сме се свързали с участника, ще се счита за оттегляне от конкурса.
** Имайте предвид, че ще се свържем само с избраните участници.

Стъпка 3. Обявяване на европейските победители

Победителите в Европа ще бъдат обявени в началото на септември 2018 г. чрез имейл от Sony Europe. Спечелилите снимки от Европа може също да бъдат споделени чрез акаунта "@Sony.Alpha_photocontest" в Instagram и други акаунти в социалните мрежи на Sony Group.

Стъпка 4. Обявяване на световните победители

Световните победители ще бъдат избрани между победителите от всеки регион и обявени до средата на октомври 2018 г. в акаунта "@Sony.Alpha_photocontest" в Instagram и в акаунтите в социалните мрежи и уебсайтовете на Sony Group.

Стъпка 5. Изпращане на наградите

И регионалните, и световните победители ще бъдат уведомени чрез Instagram Direct от акаунта "@Sony.Alpha_photocontest" в Instagram и ще бъдат помолени да предоставят информация за контакт с тях, включително адрес за изпращане на наградите.

Отличия и награди

Награди за европейските победители: 3-ма души

Победителите ще получат следните награди:

1во място (1 човек)
Цифров фотоапарат α7 III със сменяем обектив с комплект за обектив FE28-70 mm F3.5-5.6 ILCE-7M3K
2ро място (1 човек)
Цифров фотоапарат α7 II със сменяем обектив с комплект за обектив FE28-70 mm F3.5-5.6 ILCE-7M2K
3то място (1 човек)
Цифров фотоапарат α7 със сменяем обектив с комплект за обектив FE28-70 mm F3.5-5.6 ILCE-7K

Награди за световните победители: 5-ма души

Всеки от победителите ще получи цифров фотоапарат α9 със сменяем обектив, както и обектив Sony G Master Series по негов избор от списъка по-долу.

Цифров фотоапарат α9 със сменяем обектив ILCE-9
Избор на обектив от победителя измежду изброените по-долу обективи Sony G Master Series:
FE 16-35 mm F2.8 GM SEL1635GM
FE 24-70 mm F2.8 GM SEL2470GM
FE 70-200 mm F2.8 GM OSS SEL70200GM
FE 100-400 mm F4.5-5.6 GM OSS SEL100400GM
FE 85 mm F1.4 GM SEL85F14GM
FE 100 mm F2.8 STF GM OSS SEL100F28GM

Общи условия:

НЕ Е НЕОБХОДИМА ПОКУПКА

 1. Организаторът на конкурса за портретна фотография в Instagram с фотоапарат Sony α ("Конкурс") е Sony Europe Limited, The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Обединеното кралство ("Sony"). Конкурсът по никакъв начин не е спонсориран, одобрен, администриран от или свързан с Instagram. С настоящото всеки участник в Конкурса освобождава напълно Instagram от всякаква отговорност.
 2. Конкурсът е достъпен за лица на възраст над 18 години, които имат личен акаунт в Instagram и са постоянно пребиваващи в Германия, Обединеното кралство, Франция, Италия, Испания, Нидерландия, Швейцария, Полша, Норвегия, Австрия, Швеция, Белгия, Дания, Финландия, Гърция, Румъния, Естония, Литва, Латвия, Унгария, Португалия, България, Ирландия, Люксембург, Чешка република, Словакия, и Турция. ("Държави, отговарящи на условията"). Служители на компании, влизащи в състава на Sony Group, и членове на техните семейства нямат право да участват.
 3. Конкурсът ще започне на 14 юни 2018 г. и ще приключи в полунощ на 16 август 2018 г. ("Период на Конкурса")
 4. За да се включите в Конкурса, трябва да изпълните следните стъпки:

  Стъпка 1: последвайте акаунта "@Sony.Alpha_photocontest" в Instagram.
  Стъпка 2: качете в акаунта си в Instagram снимка, заснета лично от Вас с фотоапарат Sony α Series, и добавете следните хаштагове:
  "#SonyAlphaPortrait"
  "#country_ILC" (трябва да се попълни с държавата, в която пребивавате, с помощта на списъка по-долу)
  "#име на модел" (напр. #A7RM3, #A6000, #A9)

  Списък с валидни хаштагове за държава:
  Обединеното кралство: #UK_ILC
  Ирландия: #IE_ILC
  Германия: #DE_ILC
  Франция: #FR_ILC
  Швейцария: #CH_ILC
  Австрия: #AT_ILC
  Белгия: #BE_ILC
  Нидерландия: #NL_ILC
  Италия: #IT_ILC
  Испания: #ES_ILC
  Португалия: #PT_ILC
  Дания: #DK_ILC
  Норвегия: #NO_ILC
  Швеция: #SE_ILC
  Финландия: #FI_ILC
  Полша: #PL_ILC
  Люксембург: #LUX_ILC
  Чешка република: #CZ_ILC
  Словакия: #SK_ILC
  Унгария: #HU_ILC
  Турция: #TR_ILC
  Естония: #EE_ILC
  Литва: #LT_ILC
  Латвия: #LV_ILC
  България: #BG_ILC
  Гърция: #GR_ILC
  Румъния: #RO_ILC
  (напр. #SonyAlphaPortrait #UK_ILC #A7RM3)
 5. Изпратените снимки трябва да са заснети с фотоапарат Sony α Series. Вашият акаунт в Instagram трябва да е зададен като публичен, за да участвате в състезанието. След като я публикувате, Вашата снимка трябва да остане в акаунта Ви в Instagram до края на Периода на Конкурса, посочен в раздел 3 по-горе, в противен случай участието Ви може да не бъде признато.
 6. Изпращането на снимки в съответствие с раздел 4 по-горе и включването на участниците в Конкурса ще се счита за приемане на и обвързване с правилата на Конкурса и настоящите общи условия от страна на участниците. Всякакви по-нататъшни инструкции за записване, предоставени от Sony и публикувани в този уебсайт или акаунта @Sony.Alpha_photocontest в Instagram, ще бъдат част от правилата на Конкурса.
 7. При условие че е спазен раздел 9 по-долу, снимките трябва да са портретни фотографии, които се възползват от функциите на Вашия фотоапарат Sony α. Няма ограничение за броя снимки, които можете да качите за участие, но всяка снимка трябва да е уникална и да отговаря на настоящите общи условия.
 8. Приемат се снимки, променени чрез софтуер за редактиране на изображения или еквивалентни програми. Участникът гарантира, че подобряването на снимките е извършено чрез използване на законнопридобит софтуер.
 9. На участниците се забранява да отбелязват или изпращат позорни, клеветнически, неприлични, порнографски, обидни, застрашителни или незаконни материали (както снимки, така и свързани коментари/тагове) или материали, които може да представляват или насърчават поведение, което би се сметнало за престъпление, би довело до подвеждане под гражданска отговорност или би нарушило по-друг начин закон или правилата за използване на Instagram. Участниците нямат право да изпращат снимки, които включват водни знаци, заслуги за снимки или марки на трети страни.
 10. Sony ще разгледа всички отговарящи на условията снимки, изпратени чрез Instagram през Периода на Конкурса, и снимките ще бъдат оценени според собствената преценка на Sony въз основа на нивото им на творчество, оригиналност и визуално/емоционално въздействие на изображението. Sony ще създаде списък с подбрани кандидати въз основа на посочените по-горе критерии, а окончателното определяне на победителите ще бъде извършено от независим съдия, чиито решения ще бъдат окончателни и обвързващи.
 11. С участниците, изпратили снимки, които имат шанс да спечелят, ще бъде осъществена връзка чрез Instagram Direct от акаунта @Sony.Alpha_photocontest в Instagram и ще бъдат помолени да изпратят EXIF данните за избраната снимка, за да покажат съответствие с изискванията за участие. След това Sony ще се свърже с потенциалните победители по имейл и ще им изпрати инструкции как да поискат наградата си. Ако потенциален победител не отговори и не изпълни инструкциите в първоначалното съобщение от Instagram Direct в рамките на пет (5) дни или ако данните разкрият, че снимката не отговаря на настоящите общи условия, участникът няма да има право да получи наградата и ще бъде избран алтернативен победител. Ще бъде осъществена връзка с максимум трима (3) алтернативни победители.
 12. Ще бъдат избрани 3 печеливши снимки и победителите ще получат една от следните награди: 1во място (1 човек): цифров фотоапарат α7 III със сменяем обектив с комплект за обектив FE28-70 mm F3.5-5.6 (ILCE-7M3K) (прибл. стойност 2499 €/2200 £), 2ро място (1 човек): цифров фотоапарат α7 II със сменяем обектив с комплект за обектив FE28-70 mm F3.5-5.6 (ILCE-7M2K) (прибл. стойност 1999 €/1979 £), 3то място (1 човек) цифров фотоапарат α7 със сменяем обектив с комплект за обектив FE28-70 mm F3.5-5.6 (ILCE-7K) (прибл. стойност 1399 €/1509 £)
 13. Наградата не може да се замени срещу пари в брой или кредит. Наградите не могат да се разменят или прехвърлят. Ако наградите не могат да бъдат предоставени по някаква причина, Sony си запазва правото да предостави друга награда с еквивалентна стойност.
 14. Победителите поемат единствено и изцяло отговорността за индивидуални данъчни задължения, свързани с получаването на наградите, и приемайки наградата си, освобождават Sony от всякаква подобна отговорност.
 15. Връзка с победителите ще бъде осъществена от акаунта @Sony.Alpha_photocontest в Instagram в началото на септември 2018 г., а наградите ще бъдат изпратени на победителите до края на септември 2018 г. без никакви разходи за победителя. Наградите ще бъдат доставени само до адреси в държавите, отговарящи на условията, посочени в раздел 2 по-горе.
 16. Всички спечелили снимки ще бъдат автоматично включени в следващ конкурс за световна награда ("Световен конкурс") заедно с победителите от конкурсите в други региони и ще имат шанс да спечелят следните допълнителни награди:

  В Световния конкурс ще бъдат избрани 5 печеливши снимки, като всеки победител ще получи следното:
  един фотоапарат със сменяем обектив α9 (ILCE-9) (прибл. стойност 4799 €/4300 £)
  Плюс: един от посочените по-долу обективи Sony G Master Series по избор на победителя:
  – FE 16-35 mm F2.8 GM (SEL1635GM) (прибл. стойност 2699 €/2300 £)
  – FE 24-70 mm F2.8 GM (SEL2470GM) (прибл. стойност 2499 €/2269 £)
  – FE 70-200 mm F2.8 GM OSS (SEL70200GM) (прибл. стойност 2999 €/2500 £)
  – FE 100-400 mm F4.5-5.6 GM OSS (SEL100400GM) (прибл. стойност 2899 €/2500 £)
  – FE 85 mm F1.4 GM (SEL85F14GM) (прибл. стойност 2099 €/1899 £)
  – FE 100 mm F2.8 STF GM OSS (SEL100F28GM) (прибл. стойност 1850 €/1600 £)
 17. Участниците в Световния конкурс ще бъдат оценени от съдийски колектив, определен от Sony Imaging Products & Solutions Inc. в Япония, включващ поне един независим съдия, а печелившите снимки ще бъдат избрани въз основа на цялостната композиция и творчество/оригиналност на снимката.
 18. Връзка с победителите в Световния конкурс ще бъде осъществена чрез Instagram Direct от акаунта @Sony.Alpha_photocontest в Instagram, а спечелилите снимки ще бъдат обявени в акаунта @Sony.Alpha_photocontest в Instagram до средата на октомври, като наградите ще бъдат изпратени до края на октомври 2018 г.
 19. Приемането на наградите ще означава съгласие от страна на победителя, разрешаващо на Sony да използва името, изображението и/или портрета му за редакторски, рекламни, промоционални, маркетингови и/или други цели без допълнително възнаграждение, освен където това е забранено от закона. Освен уведомяването на победителите няма да бъдат приемани запитвания относно участващите снимки или избора на победителите.
 20. Изпращайки снимки за Конкурса, участникът гарантира, че: (1) снимките отговарят напълно на конкурсните правила и на настоящите общи условия; (2) снимките са оригинални снимки, заснети от участника с фотоапарат Sony α Series; (3) участникът притежава всички права (включително авторски) върху снимките; и (4) снимките не нарушават правата на трето лице (включително правото на публичност, поверителност или други еквивалентни лични права) и е получил разрешение да използва изображението на всяко лице, включено в изпратените снимки. Участникът потвърждава, че изпращането на изображения от други източници (включително например други уебсайтове или блогове) е забранено и използването на такива снимки без разрешение може да представлява нарушаване на авторско право.
 21. Изпратените снимки може да бъдат изключени от конкурса, а наградите – анулирани, ако Sony с основание установи нарушаване на изискванията за участие, настоящите общи условия или обществения ред и морал.
 22. Участниците предоставят на Sony неотменим, неизключителен и безплатен лиценз да копира, променя, редактира, адаптира, публикува, възпроизвежда, показва, разпространява или използва по друг начин (включително за търговски цели и връзки с обществеността) изпратените снимки във всякаква форма или среда, навсякъде по света, завинаги (включително правото да подлицензира снимките на други компании от Sony Group). Участникът се съгласява да се откаже от всички морални права върху използването на изпратените снимки. По-конкретно участникът признава и се съгласява, че изпратените снимки може да бъдат публикувани в уебсайтовете и акаунтите в социалните мрежи на Sony Group и че Sony може да редактира или модифицира снимките (например чрез изрязване или добавяне на изображение, музика или звукови ефекти). Участникът гарантира, че притежава необходимите права да предостави лиценза, описан в тази клауза.
 23. Sony не поема никаква отговорност във връзка с използването на публикацията на изпратените снимки и участникът ще носи цялата отговорност за разрешаването на спорове с трети лица относно изпратените от него снимки за собствена сметка. Участникът се съгласява да предпазва и защитава Sony, нейните свързани дружества, директори, служители и агенти от и срещу всякакви искове, щети, загуби, разходи или разноски от какъвто и да е вид, произтичащи от участието му в Конкурса, включително използването от страна на Sony на изпратените снимки и приемането или използването на наградата от страна на участника.
 24. Sony не прави никакви изявления и не дава никакви гаранции, независимо дали изрични, или подразбиращи се, относно този Конкурс или наградите, освен както е изрично описано в настроящите общи условия. Sony не носи отговорност за технически грешки или грешки в платформата Instagram, които може да попречат на даден потребител да участва в Конкурса или да получи или изпрати директни съобщения. Sony не се стреми да изключи отговорността за смърт или телесна повреда, дължащи се на проявена от фирмата небрежност.
 25. Личната информация на участниците ще бъде обработвана в съответствие с Правилата за поверителност на Sony и ще бъде използвана само за целите на администрирането и рекламирането на Конкурса, включително за комуникация във връзка с Конкурса, управление на участващите снимки, изпращане на наградите, показване на печелившите снимки, и за цели, съпътстващи тези дейности. С включването си в Конкурса Вие се съгласявате, че името, възрастта, държавата и информация за фотоапарата Ви може да бъдат публикувани заедно с изпратена от Вас снимка.
 26. Цялата лична информация, предоставена от участниците, ще бъде унищожена или изтрита след края на Конкурса освен в случая на победителите и участниците, чиито снимки ще бъдат използвани.
 27. Неуспешното прилагане от страна на Sony на което и да е от тези общи условия няма да означава анулиране на съответната клауза.
 28. Освен ако законодателството на държавата, в която пребивава участникът, не постановява друго, Конкурсът, включително изискванията за участие и настоящите общи условия, се регулира от английското законодателство и всеки спор попада в юрисдикцията на съдилищата в Англия и Уелс.