#SonyAlphaPortrait Instagram Photo Contest

Sony α sorozat instagramos portréfotó-pályázat

A Sony Europe Limited instagramos portréfotó-pályázatot indított a Sony α sorozatos fényképezők felhasználóinak a következő országokban: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Slovakia és Törökország.

Vegyen részt a pályázaton, és ossza meg fényképeit az Instagramon. A pályázaton az Instagramra 2018. június 14. és 2018. augusztus 16. között feltöltött fényképek vesznek részt.

A benevezett fényképeket kreativitási szintjük, eredetiségük és vizuális/érzelmi hatásuk alapján fogjuk elbírálni, a győztes nevezéseket pedig a Sony csoport weboldalain és közösségi csatornáin jelentjük be.

Az Európában kiválasztott győztes fényképek továbbjutnak egy globális versenyre, ahol a világ különböző pontjairól benevezett fényképek közül választják ki a globális győzteseket.

Küldje be fotóit, és nyerje meg a fantasztikus nyereményeket!

A feltételek teljes szövegét lásd alább.

Nevezés a pályázatra

Step 1 Kövesse a „@Sony.Alpha_photocontest” Instagram-fiókot Step 2 A pályázaton való részvételhez tegye közzé fényképeit az Instagramon az alábbi hashtagekkel

Téma

Portréfotózás

Tippek a megkapó portrék készítéséhez

Fedezze fel a szemekre automatikusan fókuszáló Eye AF funkció erejét

A Sony α sorozat automata szemfókusz funkciója* azonnal és hatékonyan érzékeli a szemet, valamint követi azt, még akkor is, ha a fotóalanyt éppen mozgás közben fotózza. Nagy pontossággal és sebességgel fókuszál és követi a szemet, még akkor is, ha a fotóalany mozog, lefelé vagy másfelé néz, esetleg hátulról van megvilágítva. Az automata szemfókusz funkció nemcsak megtalálja a fókuszáláshoz a szemet, de követi is azt, miközben a fényképezőgép vagy a fotóalany mozog, akár magas képkockasebesség mellett is. A szemkövetés ilyen jellegű új funkciója úttörőnek számít a területen. Tökéletes alkalom a fantasztikus új funkció használatára.

*Az automata szemfókusz funkciót teljes mértékben támogató fényképezőgép-típusokat ide kattintva találja.

Eye AF

Részvételt jelző hashtagek

A pályázaton való részvételhez tegye közzé fényképeit az Instagramon az alábbi hashtagekkel;

1. #SonyAlphaPortrait
2. #országnév_ILC (használja az alább felsorolt hashtagek egyikét)
3. #típus neve (pl. #A7RM3, #A6000, #A9)

Az érvényes országhashtagek listája:

Egyesült Királyság: #UK_ILC
Írország: #IE_ILC
Németország: #DE_ILC
Franciaország: #FR_ILC
Svájc: #CH_ILC
Ausztria: #AT_ILC
Belgium: #BE_ILC
Hollandia: #NL_ILC
Olaszország: #IT_ILC
Spanyolország: #ES_ILC
Portugália: #PT_ILC
Dánia: #DK_ILC
Norvégia: #NO_ILC
Svédország: #SE_ILC
Finnország: #FI_ILC
Lengyelország: #PL_ILC
Luxemburg: #LUX_ILC
Csehország: #CZ_ILC
Magyarország: #HU_ILC
Törökország: #TR_ILC
Slovakia: #SK_ILC
Észtország: #EE_ILC
Litvánia: #LT_ILC
Lettország: #LV_ILC
Bulgária: #BG_ILC
Görögország: #GR_ILC
Románia: #RO_ILC

(pl. #SonyAlphaPortrait #UK_ILC #A7RM3)

Nevezési információk

A pályázat időtartama

2018. június 14
-től
2018. augusztus 16-án éjfélig (CET)

A pályázat menete

1. lépés – Részvétel a pályázaton

A pályázatra való nevezés előtt olvassa el az összes feltételt. A pályázaton való nevezéssel úgy tekintjük, hogy elfogadta a feltételeket. Kövesse a Nevezés a pályázatra című részben leírt lépéseket a 2018. augusztus 16-án éjfélig (CET) tartó pályázaton való részvételhez.

2. lépés – A kiválasztottak listáján szereplő résztvevők elérhetősége

A kiválasztottak listáján szereplő résztvevőkkel „@Sony.Alpha_photocontest” Instagram-fiókunk az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül veszi fel a kapcsolatot 2018. augusztus végéig. Az üzenetben arra kérjük a résztvevőket, hogy egy megadott időn belül küldjék el fényképüket érintetlen EXIF-adatokkal.
*Amennyiben nem érkezik válasz a kapcsolatfelvételtől számított 5 napon belül, úgy tekintjük, hogy a résztvevő mégsem kíván részt venni a pályázaton.
**Felhívjuk figyelmét, hogy csak a kiválasztottak listáján szereplő résztvevőkkel vesszük fel a kapcsolatot.

3. lépés – Az európai győztesek bejelentése

Az európai győzteseket szeptember elején hirdetjük ki a Sony Europe e-mailjén keresztül. Az európai győztes fényképeket a „@Sony.Alpha_photocontest” Instagram-oldalán, valamint a Sony csoport közösségi oldalain is közzétesszük.

4. lépés – A globális győztesek bejelentése

A globális győzteseket az egyes régiók győztes pályázataiból választjuk ki, és 2018. október közepén jelentjük be őket a „@Sony.Alpha_photocontest” Instagram-oldalon, valamint a Sony csoport közösségi oldalain és weboldalain.

5. lépés – A díjak kiküldése

A regionális és globális győzteseket is a „@Sony.Alpha_photocontest” Instagram-fiókunk értesíti az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül, és kapcsolatfelvételi adataik megadására kérjük őket (a címet is beleértve) a díjak kiküldésének megkönnyítése érdekében.

Díjak és nyeremények

Az európai győztesek nyereményei: 3 személy

A győzteseket az alábbi nyereményekkel jutalmazzuk;

1. hely (1 személy)
α7 III digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel, FE28-70mm F3.5-5.6 objektív szettel ILCE-7M3K
2. hely (1 személy)
α7 II digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel, FE28-70mm F3.5-5.6 objektív szettel ILCE-7M2K
3. hely (1 személy)
α7 digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel, FE28-70mm F3.5-5.6 objektív szettel ILCE-7K

Nyeremények a globális győztesek számára: 5 személy

A győztesek mindegyike egy α9, cserélhető objektíves digitális fényképezőgéppel gazdagodhat, valamint választhatnak az alábbi listából egy Sony G Master sorozatos objektívet is.

α9 digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel ILCE-9
A győztesek a Sony G Master sorozat objektívjai közül választhatnak az alábbi listából;
FE 16-35 mm F2.8 GM SEL1635GM
FE 24-70 mm F2.8 GM SEL2470GM
FE 70-200 mm F2.8 GM OSS SEL70200GM
FE 100-400 mm F4.5-5.6 GM OSS SEL100400GM
FE 85 mm F1.4 GM SEL85F14GM
FE 100 mm F2.8 STF GM OSS SEL100F28GM

Feltételek:

NINCS SZÜKSÉG VÁSÁRLÁSRA

 1. A Sony α instagramos portréfotó-pályázatának („Pályázat”) támogatója a Sony Europe Limited, The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Egyesült Királyság („Sony”). A pályázatot semmilyen módon nem szponzorálja, nem támogatja, nem kezeli az Instagram és nem is kapcsolható hozzá. Az Instagram teljes mértékben felszabadul minden felelősség alól a jelen Pályázat minden résztvevője esetében.
 2. A pályázaton minden olyan 18. életévét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik Instagram-fiókkal, és állandó lakhelye az alábbi országok valamelyikében van: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Slovakia és Törökország. („Részt vevő országok”). A Sony csoport vállalatainak alkalmazottai, illetve családtagjaik nem vehetnek részt a pályázaton.
 3. A Pályázat 2018. június 14-én kezdődik és 2018. augusztus 16-án éjfélkor (CET) ér véget („Pályázati időszak”)
 4. A Pályázaton való részvételhez a következő lépéseket kell elvégezni:

  1. lépés: Kövesse a „@Sony.Alpha_photocontest” Instagram-fiókot;
  2. lépés: Töltsön fel Instagram-oldalára egy Sony α sorozatú fényképezőgéppel készített fényképet, és adja hozzá a következő hashtageket:
  „#SonyAlphaPortrait”
  „#országnév_ILC”(használja az alább felsorolt hashtagek egyikét)
  „#típus neve” (pl. #A7RM3, #A6000, #A9)

  Az érvényes országhashtagek listája:
  Egyesült Királyság: #UK_ILC
  Írország: #IE_ILC
  Németország: #DE_ILC
  Franciaország: #FR_ILC
  Svájc: #CH_ILC
  Ausztria: #AT_ILC
  Belgium: #BE_ILC
  Hollandia: #NL_ILC
  Olaszország: #IT_ILC
  Spanyolország: #ES_ILC
  Portugália: #PT_ILC
  Dánia: #DK_ILC
  Norvégia: #NO_ILC
  Svédország: #SE_ILC
  Finnország: #FI_ILC
  Lengyelország: #PL_ILC
  Luxemburg: #LUX_ILC
  Csehország: #CZ_ILC
  Magyarország: #HU_ILC
  Törökország: #TR_ILC
  Slovakia: #SK_ILC
  Észtország: #EE_ILC
  Litvánia: #LT_ILC
  Lettország: #LV_ILC
  Bulgária: #BG_ILC
  Görögország: #GR_ILC
  Románia: #RO_ILC
  (pl. #SonyAlphaPortrait #UK_ILC #A7RM3)
 5. A pályázaton csak Sony α sorozatú fényképezőgéppel készített fényképek vehetnek részt. Instagram-fiókjának nyilvánosnak kell lennie a pályázaton való részvételhez. A közzétételt követően a fényképnek az Instagram-oldalon kell maradni a Pályázati időszak végéig (fenti 3. rész), ellenkező esetben előfordulhat, hogy nevezését nem vesszük figyelembe.
 6. A fényképek a fenti, 4. pont szerinti beküldésével és a pályázatra való benevezéssel úgy tekintjük, hogy a résztvevő elfogadta és betartja a Pályázati szabályzatot, illetve a jelen feltételeket. Bármely további, a Sony által meghatározott és a jelen weboldalon vagy a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-fiókon közzétett nevezési utasítás a Pályázati szabályzat részét képezi.
 7. A 9. pont értelmében a képeknek portréknak kell lenniük, amelyek készítésekor kihasználják a Sony α fényképezőgépek funkcióit. A pályázatra beküldhető fényképek száma nincs korlátozva, de minden fényképnek egyedinek kell lennie, és meg kell felelnie a jelen feltételeknek.
 8. Az olyan kép(ek), amely(ek)et képszerkesztő szoftverrel, vagy más hasonló programmal szerkesztettek, szintén elfogadott(ak). A résztvevő kijelenti, hogy a fotó minőségének javításához használt szoftverhez legális úton jutott hozzá.
 9. A résztvevőknek tilos bármilyen rágalmazó, becsületsértő, obszcén, pornográf, gyalázó, fenyegető, jogellenes anyag (mind a fotók, mind a hozzá kapcsolódó megjegyzések/címkék tekintetében) vagy bármilyen olyan anyag megjelölése vagy benevezése, amelyek bűncselekményhez járulhatnak hozzá vagy arra buzdítanak, amitől polgári jogi felelősség keletkezhet, vagy más módon sértheti a törvényt vagy az Instagram használati feltételeit. A résztvevők nem nyújthatnak be vízjellel, a kép készítőjének megjelölésével ellátott, vagy bármilyen más, harmadik fél márkajelzésével ellátott fényképet.
 10. A Sony a Pályázati időszakban az Instagramon keresztül beküldött, a szabályoknak megfelelő összes nevezést átnézi, a fényképeket pedig saját belátása szerint, a kreativitás, az eredetiség, valamint a kép vizuális/érzelmi hatása alapján fogja megítélni. A kiválasztottak listáját a Sony az előző kritériumok alapján fogja meghatározni, a győztes fényképekről a végső döntést egy független zsűri fogja meghozni, amelynek döntése végleges és kötelező érvényű.
 11. A lehetséges győztes nevezéseket beküldő résztvevőkkel a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-fiók az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül veszi fel a kapcsolatot, és arra kéri őket, hogy küldjék el a kiválasztott fényképhez tartozó EXIF-adatokat a nevezési követelményeknek való megfelelés bizonyítása érdekében. A Sony ezt követően e-mailt küld a lehetséges győzteseknek a nyeremények átvételéhez szükséges utasításokkal. Amennyiben egy lehetséges győztes nem válaszol az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül küldött üzenetre öt (5) napon belül és nem követi az abban foglalt utasításokat, vagy az adatok azt mutatják, hogy a fénykép nem felel meg a jelen feltételeknek, a résztvevő nem lesz jogosult a nyeremény átvételére, és egy alternatív győztest választunk ki. Legfeljebb három (3) alternatív győztessel vesszük fel a kapcsolatot.
 12. 3 győztes mű lesz kiválasztva, a győztesek pedig az alábbi díjak egyikét kapják: 1. hely (1 személy): α7 III digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel, FE28-70 mm F3.5-5.6 objektív szettel (ILCE-7M3K) (kb. 2499 EUR / 2200 GBP értékben), 2. hely (1 személy): α7 II digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel, FE28-70 mm F3.5-5.6 objektív szettel (ILCE-7M2K) (kb. 1999 EUR / 1979 GBP értékben), 3. hely (1 személy) α7 digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel, FE28-70 mm F3.5-5.6 objektív szettel (ILCE-7K) (kb. 1399 EUR / 1509 GBP értékben)
 13. A nyeremények pénzre vagy készpénzre nem válthatók át. A nyeremények nem felcserélhetők és nem átruházhatók. Ha a nyeremény(ek) bármilyen okból nem elérhető(k), a Sony fenntartja a jogot, hogy azonos értékű helyettesítő nyereményt biztosítson.
 14. A győztesek teljes és kizárólagos felelősséggel tartoznak a nyeremény(ek) átvételére vonatkozó egyéni adókötelezettségért, és nyereményük elfogadásával a győztesek beleegyeznek abba, hogy minden ilyen felelősség alól felmentik a Sony vállalatot.
 15. A győzteseket a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-oldalán hirdetjük ki 2018. szeptember elejéig, a nyereményeket pedig 2018. szeptember végéig küldjük ki. A kiküldés díja nem a győztest terheli. A nyereményeket kizárólag a fenti, 2. részben felsorolt Részt vevő országokban lévő címekre küldjük ki.
 16. Az összes győztes nevezés automatikusan továbbjut a globális versenyre („Globális pályázat”) a többi régió pályázatainak győzteseivel együtt, ahol a következő nyeremények megnyerésére nyílik lehetősége:

  A Globális pályázaton 5 győztes művet fogunk kiválasztani, mindegyik győztes az alábbi díjak egyikében részesül:
  Egy α9, cserélhető objektíves fényképezőgép(ILCE-9) (kb. 4799 EUR / 4300 GBP értékben)
  Plusz: a győztes választhat egy objektívet a Sony G Master sorozatból, az alábbiak közül;
  - FE 16-35 mm F2.8 GM (SEL1635GM) (kb. 2699 EUR / 2300 GBP értékben)
  - FE 24-70 mm F2.8 GM (SEL2470GM) (kb. 2499 EUR / 2269 GBP értékben)
  - FE 70-200 mm F2.8 GM OSS (SEL70200GM) (kb. 2999 EUR / 2500 GBP értékben)
  - FE 100-400 mm F4.5-5.6 GM OSS (SEL100400GM) (kb. 2899 EUR / 2500 GBP értékben)
  - FE 85 mm F1.4 GM (SEL85F14GM) (kb. 2099 EUR / 1899 GBP értékben)
  - FE 100 mm F2.8 STF GM OSS (SEL100F28GM) (kb. 1850 EUR / 1600 GBP értékben)
 17. A Globális versenyen pályázatait a Sony Imaging Products & Solutions Inc. Japánban felállított zsűrije bírálja el, akik között legalább egy független zsűritag is lesz. A győztes a fénykép általános kompozíciója és kreativitása/eredetisége alapján kerül kiválasztásra.
 18. A Globális verseny győzteseivel a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-fiók az Instagram Direct szolgáltatáson keresztül veszi fel a kapcsolatot, a győztes nevezéseket a @Sony.Alpha_photocontest Instagram-oldalán teszik közzé október közepéig, a nyeremények kiküldésére pedig 2018. október végéig kerül sor.
 19. A nyeremények elfogadásával a győztes részéről hozzájárul ahhoz, hogy nevét, képét és/vagy arcképét a Sony szerkesztési, reklám-, promóciós, marketing- és/vagy egyéb célokból felhasználhassa további kompenzáció nélkül, kivéve ahol a törvény tiltja. A győztesek értesítésén kívül nem fogadunk kérdéseket a nevezésekkel és a győztesek kiválasztásával kapcsolatban.
 20. A fényképek Pályázatra való benevezésével a résztvevő garantálja, hogy: (1) a fényképek teljes mértékben megfelelnek a pályázati szabályzatnak és a jelen feltételeknek; (2) a fényképeket eredetileg a résztvevő készítette egy Sony α sorozatú digitális fényképezőgéppel; (3) a résztvevő birtokában van a fényképpel kapcsolatos összes jognak (beleértve a szerzői jogot is); és (4) a fényképek nem sértik harmadik fél jogait (ideértve a nyilvános közzététel jogát, a képmáshoz való jogot, illetve a természetes személyek bármely egyenértékű jogát), és a beküldött fényképeken szereplő személyek hozzájárultak a fénykép használatához. A résztvevő tudomásul veszi, hogy harmadik féltől (például más weboldalakról vagy blogokról) származó képek elküldése tilos, és az ilyen fényképek engedély nélkül történő használata szerzői jogot sérthet.
 21. A nevezést kizárhatják, vagy a nyereményeket visszavonhatják, ha a Sony  ésszerűen megállapítja, hogy megsértették a nevezési követelményeket, a jelen feltételeket vagy a közrendet és az erkölcsöt.
 22. A résztvevő a beküldött fényképek tekintetében a Sony számára örökös, visszavonhatatlan, nem kizárólagos, ingyenes licencet biztosít a másolásra, módosításra, szerkesztésre, adaptálásra, közzétételre, sokszorosításra, megjelenítésre, terjesztésre vagy egyéb módon történő használatra (beleértve a kereskedelmi és/vagy PR célból való használatot is) bármilyen formában vagy hordozón, a világon bárhol (ideértve a licenc a Sony más cégcsoportjainak való továbbadását is). A résztvevő beleegyezik, hogy lemond minden erkölcsi jogról a beküldött fényképek felhasználását illetően. A résztvevő tudomásul veszi és beleegyezik abba, hogy a beküldött fényképek megjelenhetnek a Sony csoport weboldalain és közösségi oldalain, valamint hogy a Sony szerkesztheti vagy módosíthatja a fényképeket (pl. kivágás, illetve kép, zene vagy hanghatás hozzáadása). A résztvevő garantálja, hogy rendelkezik a jelen pontban meghatározott engedély megadásához szükséges jogokkal.
 23. A Sony nem vállal felelősséget a beküldött fényképek közzétételének használatát illetően, és a résztvevő kizárólagos felelőssége, hogy az általa beküldött fényképekkel kapcsolatban harmadik féllel való vita esetén megoldást keressen, saját költségén. A résztvevő vállalja, hogy kárpótolja és kártalanítja a Sony vállalatot, leányvállalatait, igazgatóit, alkalmazottait és ügynökeit minden olyan követelésért, kárért, veszteségért, költségért vagy kiadásért, amely a jelen pályázaton való részvételével kapcsolatban felmerül, beleértve a beküldött fényképek Sony általi felhasználását, valamint a nyeremények résztvevő általi elfogadását és használatát is.
 24. A Sony nem vállal képviseletet, illetve kifejezett vagy hallgatólagos garanciát a jelen Pályázat vagy a nyeremények tekintetében az itt leírt feltételeken kívül. A Sony nem vállal felelősséget az Instagram platformon fellépő műszaki hibákért vagy hibákért, amelyek megakadályozhatják a résztvevő nevezését a pályázatra, vagy a közvetlen üzenetek fogadását vagy küldését. A Sony nem törekszik arra, hogy a saját gondatlanságából eredő halálesetre vagy személyi sérülésre vonatkozó felelősséget kizárja.
 25. A résztvevők személyes adatai a Sony adatvédelmi szabályzatának megfelelően kerülnek feldolgozásra, és kizárólag adminisztrációs célból, valamint a Pályázat nyilvánossága miatt használják fel őket, beleértve a Pályázattal kapcsolatos kommunikációt, a nevezések kezelését, a nyeremények kiküldését, valamint az ezekhez a tevékenységekhez kapcsolódó célokat is. A Pályázatra való benevezéssel beleegyezik abba, hogy nevét, korát, országát és fényképezőgép-információit a beküldött fényképpel együtt közzétehetjük.
 26. A résztvevők által biztosított összes személyes adat megsemmisítésre vagy törlésre kerül a Pályázat befejezése után a díjnyertesek adatain és azon résztvevők adatain kívül, akiknek a fényképét felhasználják.
 27. Nem minősül a rendelkezés alóli felmentésnek, ha a Sony elmulasztja ezen szabályok vagy feltételek bármelyikének érvényesítését.
 28. Hacsak a résztvevő lakóhelye szerinti helyi törvény nem rendelkezik másként, a Pályázatot (beleértve a nevezési követelményeket és a jelen feltételeket is) az angol jog szabályozza,és minden vita az angliai és walesi bíróságok hatáskörébe tartozik.