#SonyAlphaPortrait Instagram Photo Contest

Sony α-serie Instagram Fotowedstrijd Portret

Sony Europe Limited organiseert een fotowedstrijd op Instagram voor gebruikers van de α-serie camera's van Sony in de volgende landen: Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zwitserland, Polen, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, België, Denemarken, Finland, Griekenland, Roemenië, Estland, Litouwen, Letland, Hongarije, Portugal, Bulgarije, Ierland, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije en Turkije.

Doe mee aan deze wedstrijd door je foto's te delen op Instagram. Deelname is geldig voor foto's die zijn gepost op Instagram vanaf donderdag 14 juni 2018 tot en met donderdag 16 augustus 2018.

Inzendingen worden beoordeeld op basis van creativiteit, originaliteit en visuele/emotionele impact van de foto. De winnende inzendingen zullen bekend worden gemaakt op de websites en sociale media van Sony Group.

Winnende foto's die in Europa worden geselecteerd, doen ook mee met de wereldwijde wedstrijd. Wereldwijde winnaars worden geselecteerd uit inzendingen van over de hele wereld.

Stuur je foto's in en maak kans op fantastische prijzen!

Zie hieronder voor de volledige voorwaarden.

Wedstrijddeelname

Step 1 Volg het Instagram-account '@Sony.Alpha_photocontest' Step 2 Post je foto's op Instagram met de onderstaande deelname-hashtags om deel te nemen aan de wedstrijd

Thema

Portretfotografie

Tips voor het vastleggen van intrigerende portretten

Ontdek de kracht van Eye AF

Met de α-serie Eye AF-modus* van Sony kun je snel en effectief ogen detecteren en volgen, zelfs wanneer je een bewegend onderwerp portretteert. De functie stelt scherp op ogen en volgt deze met grote precisie en snelheid, zelfs wanneer een onderwerp beweegt, wegkijkt of de ogen neerslaat, of wanneer er sprake is van tegenlicht. De Eye AF vindt niet alleen het oog om de scherpstelling te bepalen, maar houdt het ook vast terwijl de camera en het onderwerp bewegen en wanneer je met hoge framesnelheid werkt. De mogelijkheid om op het oog scherp te stellen en op deze manier vast te houden is baanbrekend. Dit is een geweldige kans om deze prachtige functie te gebruiken!

*Klik hier voor cameramodellen die de volledige Eye AF-functie ondersteunen.

Eye AF

Deelname-hashtags

Post je foto's op Instagram met de volgende hashtags om deel te nemen aan de wedstrijd:

1. #SonyAlphaPortrait
2. #landnaam_ILC (gebruik één van de hieronder genoemde landen-hashtags)
3. #modelnaam (bijv. #A7RM3, #A6000, #A9)

Lijst met geldige landen-hashtags:

Verenigd Koninkrijk: #UK_ILC
Ierland: #IE_ILC
Duitsland: #DE_ILC
Frankrijk: #FR_ILC
Zwitserland: #CH_ILC
Oostenrijk: #AT_ILC
België: #BE_ILC
Nederland: #NL_ILC
Italië: #IT_ILC
Spanje: #ES_ILC
Portugal: #PT_ILC
Denemarken: #DK_ILC
Noorwegen: #NO_ILC
Zweden: #SE_ILC
Finland: #FI_ILC
Polen: #PL_ILC
Luxemburg: #LUX_ILC
Tsjechië: #CZ_ILC
Hongarije: #HU_ILC
Turkije: #TR_ILC
Slowakije: #SK_ILC
Estland: #EE_ILC
Litouwen: #LT_ILC
Letland: #LV_ILC
Bulgarije: #BG_ILC
Griekenland: #GR_ILC
Roemenië: #RO_ILC

(bijv. #SonyAlphaPortrait #NL_ILC #A7RM3)

Info over deelname

Wedstrijdperiode

14 juni 2018
tot
middernacht (CET) 16 augustus 2018

Wedstrijdprocedure

Stap 1 - Deelname aan de wedstrijd

Lees alle voorwaarden voor deelname aan de wedstrijd. Door deel te nemen aan de wedstrijd wordt je geacht in te stemmen met de algemene voorwaarden. Volg de stappen onder Wedstrijddeelname om vóór middernacht (CET) op 16 augustus 2018 deel te nemen aan de wedstrijd.

Stap 2 - Contact met genomineerde deelnemers

Genomineerde deelnemers worden benaderd via Instagram Direct op het Instagram-account '@Sony.Alpha_photocontest' voor eind augustus 2018 en moeten hun foto's met intacte EXIF-gegevens binnen de gestelde termijn inzenden.
*Indien we binnen 5 werkdagen na de eerste berichtgeving geen reactie ontvangen, nemen we aan dat de deelnemer zich heeft teruggetrokken uit de wedstrijd.
**Let op: alleen genomineerde deelnemers worden benaderd.

Stap 3 - Aankondiging Europese winnaars

Winnaars in Europa worden begin september 2018 bekendgemaakt via een e-mail van Sony Europe. Winnende foto's uit Europa kunnen ook worden gedeeld via '@Sony.Alpha_photocontest' op Instagram en andere socialemedia-accounts van de Sony Group.

Stap 4 - Aankondiging wereldwijde winnaars

Wereldwijde winnaars worden geselecteerd uit de winnaars uit elke regio en worden half oktober 2018 bekendgemaakt op het Instagram-account '@Sony.Alpha_photocontest' en op de socialemedia-accounts en websites van de Sony Group.

Stap 5 - Versturen van prijzen

Zowel regionale als wereldwijde winnaars worden via Instagram Direct op de hoogte gebracht op het Instagram-account '@Sony.Alpha_photocontest', waarbij hun wordt gevraagd of zij hun contactgegevens willen verstrekken zodat de prijzen kunnen worden verstuurd.

Prijzen

Prijzen voor Europese winnaars: 3 personen

De winnaars ontvangen de volgende prijzen:

1e plaats (1 persoon)
Digitale camera met verwisselbare lens α7 III met FE 28-70 mm F3.5-5.6-lens ILCE-7M3K
2e plaats (1 persoon)
Digitale camera met verwisselbare lens α7 II met FE 28-70 mm F3.5-5.6-lens ILCE-7M2K
3e plaats (1 persoon)
Digitale camera met verwisselbare lens α7 met FE 28-70 mm F3.5-5.6-lens ILCE-7K

Prijzen voor wereldwijde winnaars: 5 personen

De winnaars ontvangen een digitale camera met verwisselbare lens α9 en een G Master-lens van Sony naar keuze uit de onderstaande lijst.

Digitale camera met verwisselbare lens α9 ILCE-9
Eén lens uit de Sony G Master-serie naar keuze uit de onderstaande lijst:
FE 16-35 mm F2.8 GM SEL1635GM
FE 24-70 mm F2.8 GM SEL2470GM
FE 70-200 mm F2.8 GM OSS SEL70200GM
FE 100-400 mm F4.5-5.6 GM OSS SEL100400GM
FE 85 mm F1.4 GM SEL85F14GM
FE 100 mm F2.8 STF GM OSS SEL100F28GM

Algemene voorwaarden:

GEEN AANKOOP VEREIST

 1. De promotor van de Sony α-serie Instagram Fotowedstrijd Portret ('Wedstrijd') is Sony Europe Limited, The Heights, Brooklands, Weybridge, Surrey, KT13 0XW, Verenigd Koninkrijk ('Sony'). De Wedstrijd wordt op geen enkele manier gesponsord, bekrachtigd of beheerd door, of geassocieerd met Instagram. Instagram wordt hierbij volledig vrijgesteld van elke vorm van aansprakelijkheid door elke deelnemer aan deze Wedstrijd.
 2. Aan de Wedstrijd mogen alleen personen met een persoonlijk Instagram-account deelnemen die ouder zijn dan 18 jaar en die woonachtig zijn Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zwitserland, Polen, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, België, Denemarken, Finland, Griekenland, Roemenië, Estland, Litouwen, Letland, Hongarije, Portugal, Bulgarije, Ierland, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije of Turkije ('Deelnemende landen'). Werknemers van bedrijven die vallen onder de Sony Group en hun familieleden komen niet in aanmerking voor deelname.
 3. De Wedstrijd begint op donderdag 14 juni 2018 en eindigt om middernacht CET op 16 augustus 2018 ('Wedstrijdperiode').
 4. Volg de onderstaande stappen om aan de Wedstrijd deel te nemen:

  Stap 1: volg het Instagram-account '@Sony.Alpha_photocontest'
  Stap 2: upload naar je Instagram-account een foto die je zelf hebt genomen met een Sony α-serie camera en voeg de volgende hashtags toe:
  '#SonyAlphaPortrait'
  '#landnaam_ILC' (gebruik één van de hieronder genoemde landen-hashtags)
  '#modelnaam' (bijv. #A7RM3, #A6000, #A9)

  Lijst met geldige landen-hashtags:
  Verenigd Koninkrijk: #UK_ILC
  Ierland: #IE_ILC
  Duitsland: #DE_ILC
  Frankrijk: #FR_ILC
  Zwitserland: #CH_ILC
  Oostenrijk: #AT_ILC
  België: #BE_ILC
  Nederland: #NL_ILC
  Italië: #IT_ILC
  Spanje: #ES_ILC
  Portugal: #PT_ILC
  Denemarken: #DK_ILC
  Noorwegen: #NO_ILC
  Zweden: #SE_ILC
  Finland: #FI_ILC
  Polen: #PL_ILC
  Luxemburg: #LUX_ILC
  Tsjechië: #CZ_ILC
  Hongarije: #HU_ILC
  Turkije: #TR_ILC
  Slowakije: #SK_ILC
  Estland: #EE_ILC
  Litouwen: #LT_ILC
  Letland: #LV_ILC
  Bulgarije: #BG_ILC
  Griekenland: #GR_ILC
  Roemenië: #RO_ILC
  (bijv. #SonyAlphaPortrait #BE_ILC #A7RM3)
 5. Ingestuurde foto's moeten zijn gemaakt met een Sony α-serie camera. Je Instagram-account moet zijn ingesteld op openbaar om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Wanneer je foto is gepost, moet deze tot het einde van de hierboven in punt 3 vermelde wedstrijdperiode op je Instagram-account blijven staan, anders wordt je inzending niet geaccepteerd.
 6. Door het insturen van foto's in overeenstemming met punt 4 hierboven en deelname aan de Wedstrijd, worden deelnemers geacht de Wedstrijdregels en deze Algemene voorwaarden te hebben geaccepteerd en zich eraan te houden. Eventuele verdere deelname-instructies van Sony die op deze webpagina of het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest worden gepubliceerd, maken onderdeel uit van de Wedstrijdregels.
 7. In overeenstemming met punt 9 hieronder moeten de inzendingen portretfoto's zijn, waarbij de eigenschappen van je Sony α-serie camera optimaal zijn benut. Het aantal foto's dat je kunt uploaden om deel te nemen is onbeperkt, maar elke foto moet uniek zijn en in overeenstemming met deze algemene voorwaarden.
 8. Foto's die zijn bewerkt met beeldbewerkingssoftware of gelijksoortige programma's, worden geaccepteerd. De deelnemer garandeert dat de fotoverbetering heeft plaatsgevonden met behulp van legaal aangeschafte software.
 9. Deelnemers mogen geen lasterlijk, smadelijk, obsceen, pornografisch, godslasterlijk, dreigend of onwettig materiaal taggen of insturen (zowel ten aanzien van foto's als enige andere bijbehorende reacties/tags), of enig materiaal dat gedrag kan veroorzaken of stimuleren dat wordt beschouwd als een strafrechtelijke overtreding of aanleiding kan geven tot burgerlijke aansprakelijkheid, of op een andere manier enige wet of Instagrams gebruiksvoorwaarden kan overtreden. Deelnemers mogen geen foto's insturen die watermerken, fotocredits of merken van derden bevatten.
 10. Sony bekijkt alle geschikte inzendingen die via Instagram tijdens de Wedstrijdperiode zijn gepost. De foto's worden, naar eigen goeddunken van Sony, beoordeeld op creativiteit, originaliteit en visuele/emotionele impact van de afbeelding. Sony selecteert een shortlist met inzendingen op basis van de hiervoor genoemde criteria, en de uiteindelijke beslissing over de winnende inzendingen wordt genomen door een onafhankelijk jurylid wiens beslissingen definitief en bindend zijn.
 11. Deelnemers die potentieel winnende inzendingen hebben ingestuurd, worden benaderd via Instagram Direct op het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest, en hun wordt gevraagd de EXIF-gegevens van de geselecteerde foto op te sturen om aan te tonen dat is voldaan aan de vereisten voor deelname. Sony neemt vervolgens per e-mail contact op met de potentiële winnaars, met instructies over hoe ze aanspraak kunnen maken op hun prijs. Indien een potentiële winnaar niet binnen vijf (5) dagen reageert in overeenstemming met de instructies in het eerste Instagram Direct-bericht, of wanneer de EXIF-gegevens aantonen dat de foto niet voldoet aan deze algemene voorwaarden, komt de deelnemer niet in aanmerking voor de prijs en wordt er een alternatieve winnaar geselecteerd. Er wordt met maximaal drie (3) alternatieve winnaars contact opgenomen.
 12. Er worden drie winnende inzendingen geselecteerd. De winnaars ontvangen een van de volgende prijzen: 1e plaats (1 persoon): digitale camera met verwisselbare lens α7 III met FE 28-70 mm F3.5-5.6-lens (ILCE-7M3K) (ter waarde van ongeveer € 2499), 2e plaats (1 persoon): digitale camera met verwisselbare lens α7 II met FE 28-70 mm F3.5-5.6-lens (ILCE-7M2K) (ter waarde van ongeveer € 1999), 3e plaats (1 persoon): digitale camera met verwisselbare lens α7 met FE 28-70 mm F3.5-5.6-lens (ILCE-7K) (ter waarde van ongeveer € 1399)
 13. Prijzen kunnen niet worden omgewisseld voor een geldbedrag of tegoedbon. Prijzen zijn niet uitwisselbaar of overdraagbaar. Indien de prijs/prijzen, ongeacht de reden, niet beschikbaar is/zijn, behoudt Sony zich het recht voor om een vervangende prijs van een gelijkwaardig model te leveren.
 14. Winnaars zijn volledig en zelf verantwoordelijk voor enige individuele belastingafdracht met betrekking tot het in ontvangst nemen van de prijs/prijzen, en door het accepteren van hun prijs, stemmen winnaars ermee in om Sony vrij te stellen van een dergelijke aansprakelijkheid.
 15. Winnaars worden begin september bekendgemaakt op het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest. De prijzen worden voor eind september 2018 verstuurd naar de winnaars, zonder enige kosten voor de winnaars. Prijzen worden alleen verstuurd naar adressen in de in punt 2 hierboven vermelde Deelnemende landen.
 16. Alle winnende inzendingen doen automatisch mee in de daaropvolgende wereldwijde prijzenwedstrijd ('Wereldwijde wedstrijd'), samen met winnaars van wedstrijden in andere landen, en maken kans op het winnen van de volgende extra prijzen:

  Voor de Wereldwijde wedstrijd worden 5 winnende inzendingen geselecteerd. Iedere winnaar ontvangt het volgende:
  Eén camera met verwisselbare lens α9 (ILCE-9) (ter waarde van ongeveer € 4799)
  Plus: één lens uit de Sony G Master-serie naar keuze uit de onderstaande lijst:
  - FE 16-35 mm F2.8 GM (SEL1635GM) (ter waarde van ongeveer € 2699)
  - FE 24-70 mm F2.8 GM (SEL2470GM) (ter waarde van ongeveer € 2499)
  - FE 70-200 mm F2.8 GM OSS (SEL70200GM) (ter waarde van ongeveer € 2999)
  - FE 100-400 mm F4.5-5.6 GM OSS (SEL100400GM) (ter waarde van ongeveer € 2899)
  - FE 85 mm F1.4 GM (SEL85F14GM) (ter waarde van ongeveer € 2099)
  - FE 100 mm F2.8 STF GM OSS (SEL100F28GM) (ter waarde van ongeveer € 1850)
 17. De inzendingen van de Wereldwijde wedstrijd worden beoordeeld door een aantal door Sony Imaging Products & Solutions Inc. in Japan aangestelde juryleden, waaronder minstens één onafhankelijk jurylid. Winnende inzendingen worden beoordeeld op de algehele compositie en creativiteit/originaliteit van de foto.
 18. Winnaars van de Wereldwijde wedstrijd worden benaderd via Instagram Direct op het Instagram-account @Sony.Alpha_photocontest en de winnende inzendingen worden half oktober bekendgemaakt op @Sony.Alpha_photocontest. Prijzen worden voor eind oktober 2018 verstuurd.
 19. Door de prijs te accepteren, gaat de winnaar akkoord met het gebruik van de naam, afbeelding en/of gelijkenis van de winnaar door Sony voor redactionele, reclame-, marketing- en/of andere doeleinden, zonder enige extra compensatie, tenzij door de wet verboden. Anders dan het mededelen van de winnaars, wordt er geen correspondentie geaccepteerd met betrekking tot inzendingen en de selectie van de winnaars.
 20. Door het inzenden van foto's voor de Wedstrijd, staat de deelnemer ervoor in dat (1) de foto's volledig in overeenstemming zijn met de wedstrijdregels en deze algemene voorwaarden; (2) de foto's originele foto's zijn die door de deelnemer zelf zijn genomen met een Sony α-serie camera; (3) de deelnemer alle rechten van de foto('s) (waaronder het auteursrecht) in bezit heeft; en dat (4) de foto's de rechten van enige derde partij (waaronder het recht op publiciteit, privacy of andere gelijksoortige rechten van een persoon) niet schenden en dat er toestemming is verkregen om de afbeelding van enige andere persoon op de ingestuurde foto's te gebruiken. De deelnemer erkent dat het inzenden van afbeeldingen van een derde partij (waaronder bijvoorbeeld andere websites of blogs) verboden is, en dat gebruik van dergelijke foto's zonder toestemming mogelijk schending van het auteursrecht inhoudt.
 21. Inzendingen kunnen worden uitgesloten of prijzen kunnen worden ingetrokken wanneer Sony redelijkerwijs heeft vastgesteld dat er schending heeft plaatsgevonden van de deelnamevereisten, deze algemene voorwaarden of de openbare orde of goede zeden.
 22. De deelnemer verleent Sony een onherroepelijke, niet-exclusieve, kosteloze licentie voor het kopiëren, wijzigen, bewerken, aanpassen, publiceren, reproduceren, tentoonstellen, distribueren of op andere wijze gebruiken (waaronder commercieel en/of PR-gebruik) van de ingezonden foto's in enigerlei vorm of medium, overal ter wereld en voor altijd (waaronder het recht op het verlenen van een sublicentie aan andere bedrijven binnen de Sony Group). De deelnemer ziet af van alle morele rechten in het gebruik van ingezonden foto's. In het bijzonder erkent de deelnemer, en stemt de deelnemer ermee in, dat de ingezonden foto's worden gepubliceerd op de websites en socialemedia-accounts van de Sony Group, en dat Sony de foto's mag bewerken en wijzigen (bijv. bijsnijden of afbeeldingen, muziek of geluidseffecten toevoegen). De deelnemer garandeert te beschikken over de rechten die nodig zijn om de licentie te verlenen, zoals uiteengezet in deze clausule.
 23. Sony kan niet aansprakelijk worden gehouden voor het gebruik van publicatie van ingezonden foto's, en de deelnemer is volledig verantwoordelijk voor het oplossen, op eigen kosten, van geschillen met derde partijen met betrekking tot ingezonden foto's. De deelnemer stemt ermee in om Sony, gelieerde ondernemingen, directeuren, medewerkers en tussenpersonen schadeloos te stellen en te vrijwaren van enige claims, schaden, verliezen, kosten of enige andere onkosten die voortkomen uit zijn/haar deelname aan deze Wedstrijd, waaronder het gebruik door Sony van ingezonden foto's en acceptatie of gebruik door de deelnemer van de prijzen.
 24. Sony geeft geen verklaringen of garanties, hetzij expliciet of impliciet, met betrekking tot de Wedstrijd of de prijzen, anders dan expliciet vermeld in deze algemene voorwaarden. Sony is niet aansprakelijk voor enige technische fouten of fouten op het Instagram-platform, die een deelnemer er mogelijk van weerhouden om deel te nemen aan de Wedstrijd of om directe berichten te ontvangen of te versturen. Sony sluit aansprakelijkheid voor overlijden of persoonlijk letsel als gevolg van haar eigen nalatigheid niet uit.
 25. Persoonlijke gegevens van deelnemers worden verwerkt in overeenstemming met het privacybeleid van Sony en worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de administratie en publiciteit van de Wedstrijd, waaronder voor berichtgeving over de Wedstrijd, het beheer van inzendingen, het versturen van prijzen, het vertonen van winnende inzendingen en voor doeleinden die deze activiteiten ondersteunen. Door deelname aan de Wedstrijd ga je ermee akkoord dat je naam, leeftijd, landnaam en camera-informatie samen met je ingezonden foto mogen worden gepubliceerd.
 26. Alle persoonlijke gegevens die door deelnemers worden verstrekt, worden vernietigd of verwijderd na afloop van de Wedstrijd, met uitzondering van de prijswinnaars en deelnemers van wie de foto's worden gebruikt.
 27. Het niet toepassen van enige van deze regels of voorwaarden door Sony betekent niet dat afstand wordt gedaan van die regels of voorwaarden.
 28. Tenzij nationale wetgeving in het land waar de deelnemer woonachtig is anders bepaalt, valt de Wedstrijd, inclusief de deelnamevereisten en deze algemene voorwaarden, onder de Engelse wetgeving, en alle geschillen worden onderworpen aan de bevoegdheid van de rechtbanken van Engeland en Wales.